De Yogaboom

Ayurveda Consulten en Lezingen


Regelmatig komt Ayurvedisch geneesheer/arts Robert Swami Persaud uit Nijmegen (www.ayurveda-center.com) voor consulten (constitutie bepalingen) en lezingen in Sleen.

De Ayurveda is een eeuwenoude natuurgeneeskunde die haar wortels heeft in het oude India.Haar toepassingen bestaan uit voedingsadviezen, medicinale kruiden, oliemassages en reinigingskuren. 
In de loop der eeuwen heeft ze zich ontwikkeld tot een geneeskunde die in de hele wereld met succes toegepast wordt. 

Volgens de Ayurveda wordt elk mens bestuurd en geleefd door een unieke combinatie van dosha's, verzamelingen van elementen die in de natuurfilosofie aangeduid worden met aarde, water, vuur, lucht en sfeer. Elke disbalans tussen deze elementen legt de basis voor ziekten en klachten. 
Bij niemand is die balans volmaakt; de ene mens 'kan er echter mee leven', en de andere mens wordt steeds kwetsbaarder voor aandoeningen. Of ziekten hebben zich dan reeds aangediend. 

Wat doet Robert tijdens het consult?

De Ayurvedisch arts (vaidya) zal via een nauwkeurig polsanalyse de precieze verhouding tussen deze elementen kunnen vinden. Om de balans te herstellen is het nodig om de voeding beter te selecteren. Een klein voorbeeldje: stel dat je veel te veel 'aarde' hebt, dan wordt melk een grote boosdoener want daarin zit ook veel 'aarde'. Of stel dat je heel veel 'lucht' hebt, dan moet je weer uitkijken met rauwkorst of appels. 

Zo heb je dus allerlei combinaties. Je hebt alle elementen in je maar de Ayurvedisch arts zal aangeven waar preicies de dominanties liggen. Dus wat heb je teveel en wat te weinig. 

De persoonlijke verhouding tussen deze elementen wordt beschouwd als de meest causale factor van alle door jou ervaren levensproblemen. Daarom is inzicht in deze verhouding voor ieder mens noodzakelijk. Je zelfkennis neemt toe, je ziet je eigen potentiële mogelijkheden maar ook je kwetsbaarheden.

Hoe meer je weet over jezelf, hoe meer je het heft in eigen handen krijgt!

Een toenemend aantal patiënten heeft last van de bijwerkingen en andere nare effecten van reguliere medicijnen. In veel gevallen kan de Ayurveda dan medicinale kruiden voorschrijven zonder die nare effecten. Dat kan echter niet altijd. De Ayurveda kijkt dan ook altijd naar de persoon. Het gaat om jouw individuele, persoonlijke situatie. 

Robert zijn uitleg wordt door hem ter plekke allemaal helder op papier in schema gezet. Dat krijg je allemaal mee. Plus natuurlijk wat je mag doen of laten om je eigen optimale levensstaat zo goed mogelijk te bereiken!

Het vedisch Ayurveda consult is voor iedereen die, -al of niet met gezondheidsproblemen-, een helder inzicht wil verkrijgen in zijn of haar persoonlijke constitutie en situatie. Alle relevante adviezen, -van voeding tot levensgedrag-,  worden gegeven; dit consult duurt ruim 1,5 uur. Zijn consulten worden in een rustige en vertrouwde sfeer gegeven.

De bijdrage voor een uitgebreid consult van 1,5 uur is €129 . Afhankelijk van het ziekenfondspakket en aanvullende verzekering kan je een gedeelte terug krijgen via de zorgverzekering (alternatieve geneeswijze). Dit kun je zelf navragen of nakijken.

De bijdrage voor de lezing is €5  p.p. en iedereen is welkom. 

Data's consulten en lezingen op vrijdagen:

-12 mei
-14 juli
-29 september
-3 november
-1 december


Heb je vragen over de Ayurveda als levensstijl en/of wil je een consult met Robert klik dan HIER.

Wil je meer lezen over de Ayurvedische massage met warme geneeskrachtige olieen klik dan HIER.

Nieuw in Drenthe (Sleen) "Opleiding Ayurvedisch Massagetherapeut. Meer lezen klik HIER

Even kort:

Roberts Swami Persaud praktiseert de Ayurveda sinds 1988 in Nijmegen. Hij heeft Ayurvedische geneeskunde gestudeerd in Kerala (zuid-India) en in Nederland deed hij reguliere farmacologie. Hij is geregistreerd door de VNT op basis waarvan zijn tarieven door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden. In zijn praktijk behandelt hij preventief en daarnaast alle ziektes die aan hem voorgeled worden. Met de reguliere geneeskunde werkt hij nauw samen; transparantie en duidelijkheid zijn voor elke patient belangrijk. 

Daarnaast leidt hij al vele jaren en met veel enthousiasme ook mensen op in het ambacht der Ayurvedische oliemassages. 

De door hem geschreven boeken vind je o.a. op bol.com

www.ayurveda-center.comHet laatste nieuws


Banyan centrum Drenthe in Sleen

Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische consulten/massage, Natuurgeneeskundige therapie, Mantra zang/dans, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentuele Olieen, Reiki, Triggerpoint, diverse massage's, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.