De Yogaboom

Wat is Mantrazang

Mantra’s zijn oeroud en worden al duizenden jaren door alle volkeren op de aarde gezongen. De klankvibraties oefenen een weldadige invloed uit op het fysieke en geestelijke welzijn van de mens. Door het zingen en reciteren ontstaan klankvibraties, die de energiecentra, de chakra’s, in het lichaam openen, stress afvoeren en het hart openen. Hierdoor krijgen diepere gevoelens zoals vreugde, verdriet, speelsheid, liefde, ontspanning en verbondenheid de ruimte. Mantra's vertegenwoordigen krachten en kwaliteiten in jezelf, die je kunt oproepen, versterken of verminderen.

Wat doen mantra's
Mantra’s brengen onze gedachtestroom tot rust, verminderen stress en werken dus ontspannend. Maar... ook zo af en toe een mantra zingen kan je ruim maken en je een geweldig gevoel geven. In vele stromingen wordt ook een helende werking aan mantra’s toegeschreven door de specifieke trillingsenergie die elk woord heeft. Denk aan wat voor effect muziek op je heeft en het is duidelijk wat een effect geluid op ons heeft. Tegenwoordig gebruiken we mantra's met name om tot rust te komen.

Wie is Jan Linssen
Muziek maken deed Jan altijd al, maar zijn interesse werd gewekt door verscheidene reizen naar India. Hij heeft er leiding gegeven aan het zingen van mantra’s in verscheidene ashrams met grote groepen mensen. Een aantal jaren maakte hij deel uit van de mantramuziekgroep Gita Vinanda, met wie hij twee mantra-cd’s maakte. Daarna heeft hij zijn repertoire weer verbreed in het zingen van mantra’s en spirituele liederen uit allerlei tradities bij Trio Sagaro. 

Mantra's zingen doen we elke eerste zondag van de maand!
We zingen mantra's uit verschillende spirituele achtergronden waarbij Jan vooraf de mantra's zal toelichten en ze begeleid op zijn Gitaar.

Ervaring op het gebied van zang is niet nodig, je hoeft ook niet goed te kunnen zingen. Wat belangrijk is, is je hart open te willen stellen voor de wijsheid van de mantra's en je keel om geluid te maken: Gewoon onbekommerd zingen! Het is een open groep, je kunt per keer beslissen of je komt. 

Datums: Zondagochtend 5 en 26 november.
Tijd: 10.30 - 13.00 uur.
Locatie: Banyan Centrum Drenthe, De Goornhoek 1/2 in Sleen. Naast de Rabobank (Bannerschultestraat)


Bijdrage:
·       Je betaalt per keer € 10. Twee mensen die van één inkomen leven betalen samen € 15,-;
·       Elke vijfde keer dat je komt is gratis;
·       De opbrengst gaat, na aftrek van de kosten, naar een goed doel;


www.janlinssen.nl

Het laatste nieuws


Banyan centrum Drenthe in Sleen

Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische consulten/massage, Natuurgeneeskundige therapie, Mantra zang/dans, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentuele Olieen, Reiki, Triggerpoint, diverse massage's, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.